8 de març. Dia de la dona treballadora.



Brins d��Oportunitats, conjuntament amb Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, ha organitzat una jornada per reflexionar i reivindicar el dret de les persones que treballen en condicions de precarietat i que engloben, en una gran majoria, a la societat femenina.
La jornada ha comptat amb la col·laboració d’una dona que ha volgut compartir la seva experiència laboral a Espanya, una experiència que ens ha fet reflexionar sobre la importància de no tenir por a denunciar les injustícies i de lluitar pels nostres drets laborals.  A més a més, ha emfatitzat sobre la necessitat de que les persones coneguin, abans d’iniciar una feina, quins son els seus drets i així, poder denunciar les injustícies laborals tan bon punt apareixen.
També, ens ha acompanyat una representant de la plataforma SAD que ha manifestat la necessitat d’associar-se per lluitar pels drets de les persones treballadores.
Finalment, s’ha parlat sobre les causes de la bretxa salarial visualitzant que, l’arrel de les seves causes, resideix en un plantejament social basat en el patriarcat.
Ha estat una jornada de tres hores molt intenses, amb aportacions molt interessants i amb un final d’on han sortit reivindicacions com: “Derecho a una solución y que se tome en cuenta la situación de los inmigrantes”; “Tengo derecho a más que un puesto de trabajo,  a ser respetada”; “Menos trabajos por horas y más trabajo a jornada completa”, “Derecho a mejorar las condiciones del trabajo”.

BRINS és un projecte cofinançat pel FSE (Fons Social Europeu)

Resultat d'imatges de logo fse
No s'accepten més comentaris