Brins d’Oportunitats queda oficialment inaugurada

En data d'ahir va tenir lloc la inauguració i balanç de Brins d'Oportunitats al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat.


Després de poc més d’un any, des de que Brins d’Oportunitats iniciés les seves primeres passes com a empresa d’inserció, s’ha celebrat aquest acte públic per fer un petit balanç de la seva activitat i de les perspectives de futur.
L’acte ha tingut un convidat de la categoria de Rubén Requena, de l’Equip d’economia solidària de Càritas espanyola, qui ha ofert una reflexió sobre el paper de les empreses d’inserció en el mercat laboral actual. A continuació, han intervingut Lluís Barnés, gerent de Brins d’Oportunitats i Núria Núñez, consellera de Brins i responsable del Programa de Formació i Inserció Laboral de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, quins han explicat que l’empresa d’inserció neix com resposta a una necessitat real de les persones que s’adrecen a Càrites, necessitats derivades principalment de dos dificultats: trobar feina o les condicions de precarietat de les feines. Per tant, Brins d’Oportunitats neix com una oportunitat per a persones en risc d’exclusió social, per acompanyar-les en processos  que els ofereixen competències, que les ajudin a poder accedir al mercat laboral i a millorar la seva situació de fragilitat.
El balanç d’aquest any de funcionament quantifica al voltant de 25 clients, generant més de 3500 hores de serveis en àmbits com la neteja d’equipaments, d’oficines i  de domicilis, petits transports i logística, buidatge de locals, acompanyament a persones grans o petits arranjaments en domicilis.
 Aquesta activitat ha permès oferir un contracte d’Inserció  amb condicions laborals dignes a 8 persones, que han estat acompanyades no només a nivell laboral, si no també a nivell formatiu i en el seu procés d’adquisició d’hàbits i competències laborals, que els han de permetre poder accedir al mercat laboral ordinari al final del procés.
Mirant cap al futur, s’ha plantejat  la intenció de continuar explorant noves àrees de activitats que permetin, d’una manera sostenible, poder augmentar l’activitat de Brins d’oportunitats i per tant el nombre de persones que puguin beneficiar-se d’aquests contractes d’inserció.

                                                                                 

Com empresa d’inserció, Brins d’Oportunitats ha enviat el missatge de la necessitat que existeix de conscienciar a les empreses de la seva responsabilitat social i demanar a les administracions, que a través de les clàusules socials en les seves contractacions, fomentin la col·laboració entre les empreses ordinàries i les empreses d’Inserció, ja que en la recta final dels seus processos, els treballadors i les treballadores d’inserció necessiten poder accedir al mercat laboral ordinari.
La cloenda de l’acte ha vingut de la mà del Sr. Eliseu Oriol, director de serveis territorials a Barcelona del Departament de Treball, Afers socials i famílies, que ha volgut ressaltar la importància de posar les persones en el centre i també el voluntaris que són el motor de l’acció d’entitats com Càritas. El Sr. Ramon E. Carbonell, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, ha destacat la importància d’oferir, com diu el nom de l’empresa, petits brins d’esperança per a les persones i, per acabar,  Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, ha clos l’acte de presentació, destacant que canviar el món només és possible, si acompanyem a les persones en l’adquisició d’uns valors, que posin veritablement a la dignitat, la llibertat i la responsabilitat de les persones en el centre, perquè esdevinguin veritable motor de canvi.No s'accepten més comentaris